Meer informatie? 085-3030075

Cursussen

Wijncursus voor iedereen die nieuwe dingen wil leren over wijn

Voor beginners, gevorderden en vaste proefgroepen. Op alle niveaus geven we les. We bieden regelmatig onze eigen opgezette wijncursussen aan maar ook Sden wijncursussen van Wijnvignet naar SDEN 1 en SDEN 2.

 

 

 Wijncursus Wijnlokaal Breda Beginnerscursus  van vijf avonden

 Onze eigen wijncursus bestaat uit vijf goed opgezette,  gezellige en leerzame avonden. In vijf avonden leer je wat  je als hedendaagse consument moet weten over wijn. Het is  geen verkoopshow maar een realistisch verhaal over wijn.  Zelfstudie is niet vereist voor deze cursus. Er wordt op  realistische en leuke manier verteld over wijn, feiten komen  aan het licht en mogelijk ben je wat illusies armer na vijf  avonden.

 

 

Tijdens de beginnerscursus leer je in vijf avonden de basisbeginselen van wijn en het proeven van wijn. In vijf goed opgebouwde avonden gaat er een nieuwe wijnwereld voor je open. Je leert wijn proeven, wijn kiezen en kopen in winkel of restaurant, je komt te weten hoe wijn gemaakt wordt en hoe je de juiste wijn bij het eten of kaas kan kiezen. Je krijgt een gratis cursusmap als theoretische ondersteuning en proefformulieren om wijnnotities te schrijven. Na het proeven van de wijnen komen de kazen op tafel en kunnen de staartjes opgedronken worden en is er mogelijkheid om gezellig te kletsen met je medecursisten.

 

 

Wijncursus Wijnlokaal Breda Druivenrassen van vijf avonden

Deze wijncursus gaat verder in op specifieke druivenrassen zoals Chardonnay, Riesling, Cabernet en Shiraz. Je proef alleen wijn van één druif maar dan uit verschillende wijnlanden of specifieke wijngebieden of bodem. Maar ook op verschillende manieren gemaakt, zoals met hout en zonder hout. Tevens zijn de wijnen van verschillende prijscategorien. Na het proeven van de wijnen komen de kazen op tafel en kunnen de staartjes opgedronken worden en is er mogelijkheid om gezellig te kletsen met je medecursisten.

 

Wijncursus Wijnlokaal Breda Vervolgblokken van vijf avonden

Bij de vervolg wijncursussen voor vaste groepen krijg je van te voren een wijncasus toegemaild om je voor te bereiden op de les. Het zijn verschillende vragen over het desbetreffende thema van die proefavond. Thema's varieren van landen tot gebieden, zoete wijnen, wijn - spijs, specifieke druiven, hout, en meer technische onderwerpen als wijnbereiding en vinificatie. 

 

Voor vragen mail naar info@mijnwijncursus.nl voor beschikbaarheid en mogelijkheden.

 

 

KLIK HIER voor het aanbod
(via de website van mijnwijncursus.nl)

 

 

 

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.