Reserveren? 076-5300013

Bezoek wijngaard Dassemus

€ 37,50

Beschikbaarheid Op voorraad

Plaatsen beschikbaar: 20

Uitgebreide omschrijving

Inhoud

 

We vertrekken deze ochtend met een groep wijnliefhebbers vanaf Wijnhuis Oktober op de fiets naar wijngaard Dassemus. Eventueel kan en mag je ook met de auto afhankelijk van het weer en woonlocatie. Het wijndomein Dassemus is gelegen in Brabant tussen Ulvenhout en Chaam en is ongeveer 30 minuten fietsen vanaf Breda.

 

We verzamelen rond 9:45 bij de wijngaard. We kiezen geschikte laarzen die op locatie aanwezig zijn. Daarna krijgen we daar een ontvangstwoord en uitleg van de komende activiteiten van de dag van wijngoedeigenaar Ron Langeveld.

Daarna krijgen we tijdens een wandeling door de wijngaarden uitleg over biologische wijnbouw in Nederland.

Mocht het klimaat, seizoen en de natuur het toelaten dan zijn er mogelijkheden om druiven te proeven, te helpen met oogsten, ontstelen, persen, geiten voeren etc..

Na de rondleiding in de wijngaard gaan we naar de kelder en wordt er uitgebreid verteld over het proces van het verwerken van de druiven tot wijn. Je krijgt een goed beeld van wijnbereiding in het algemeen en natuurlijk specifiek in Nederland.

 

Na het kelderbezoek gaan we de wijnen proeven in de wijngaard en aaneengesloten volgt een heerlijke boerenlunch in de wijngaard of de serre. Tijdens de lunch is er een prijsvraag over het wijngaardbezoek en is er voor de winnaar een prijs te winnen.

 

Na de uitgebreide boerenlunch gaan we weer terug naar huis.

Proeverij informatie

Tijdstip 9:00
Datum 23 sep. 2017

wijngaard dassemus

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen