Reserveren? 076-5300013

Wijncursus herfst 2017

€ 189,99

Beschikbaarheid Op voorraad

Plaatsen beschikbaar: 5

Uitgebreide omschrijving

De wijncursus is voor iedereen geschikt die meer wil leren over wijn en het proeven ervan. Tijdens vijf opvolgende avonden leer je belangrijke zaken over wijn en op een heel nieuwe manier nadenken over wijn. Je zit met gelijkgestemden aan tafel die ook meer willen leren over wijn. Elke avond proef je ongeveer 8 tot 12 wijnen. Na de cursusavond worden kazen en brood geserveerd en de wijnstaartjes leeggedronken.

 

Inhoud

De eerste avond gaat over het proeven van wijn. Er wordt op een heldere en goed opgebouwde manier toegelicht hoe je moet proeven en waar je op moet letten. Aan de hand van basissmaken en de geurdoos gaan we leren over de begrippen die bij wijn horen.

 

De tweede avond staat de manier waarop wijn wordt gemaakt centraal. Er wordt zowel de commerciele als de meer technische benadering toegelicht. Bij de commerciele manier van wijnbereiding staat de consument centraal, met al zijn behoeftes. Bij de technische manier staat de natuur centraal en het product dat je ervan kan maken.

 

Tijdens de derde avond leer je wat nuttige informatie is op het etiket van de fles en hoe kan je een betere keuze kan maken als je wijn koopt.

 

De vierde avond gaat over verschillende wijntypes zoals; rosé wijnen, mousserende wijn, port, jerez, eiswein, etc.

 

De laatste avond leer je de combinatie maken tussen eten en wijn. Er staan verschillende kazen op tafel om de wijn te begeleiden. Aan de hand van het kaas en wijn schema leer en proef je wat de beste combinaties zijn.

 

Voor wie is het geschikt?

 

Deze wijncursus is voor iedereen geschikt. Het is een heel leerzame maar ook gezellige cursus waar je op heldere manier meer kijk krijgt op wijn.

 

 

De proefdata voor deze cursus zijn:

Donderdag 21-9, 28-9, 5-10, 12-10 en 26-10.

Proeverij informatie

Tijdstip 19:30
Datum 21 sep. 2017

beginners wijn cursus proeven

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen